kunstmalere aagaard_Strandvej_10

 

 

Øster Skerninge har fostret flere kendte kunstmalere – Jens Peter Jespersen, hans søn Poul Jespersen og Hans Mathias Dall. Har du noget at fortælle om sognets kunstmalere, så kontakt østerskerninge.dk. 

Kunstmaler Hans Dall

Hans Martin Mathias Dall er født i Øster Skerninge den 24 juni 1862.

Han var søn af skolelærer i Øster Skerninge Peder Dall.

Hans Dall fik tegneundervisning i Svendborg, og var derefter i malerlære i København. Han malede landskabsmalerier med græssende kvæg, marker og buske.

Hans Dall døde den 5 december 1920 i Amalfi og er begravet på Solbjerg Park Kirkegård. Se mere i Weilbach kunstnerleksikon.

Read more ...

Maleren Jens Peder Jespersen

Jens Peder Jespersen 1920Maleren Jens Peder Jespersen.

Maleren Jens Peder Jespersen er født den 21september 1883 i Øster Skerninge. Han var søn af Morten Jespersen og Abelone Jespersen, født Jensen.

Jens Peder Jespersen blev gift med Meta Theodora Kornelia født Larsen. De boede på Strandvej 42 i Ballen. Her fik de to børn, Grethe og Poul. Poul blev, som sin far, maler og boede på Drejø.

Jens Peder Jespersen arbejdede både som maler og kunstmaler. Han malede mange malerier med lokale motiver, og i mange hjem på egnen hænger stadig hans værker.

Read more ...

Kunstmalerinden Ruth Leigh Weber

Malerinden Ruth Leigh Weber.Ruth Weber

Ruth Leigh Weber født 7/7 1894 i Neder Dråby Jægerspris.

Forældre: Proprietær Oluf Holger Weber (næstyngste søn af Svendborgrigmanden Theobald Weber) og Elisabeth Leigh Davidsen.

Ruth Weber giftede sig tidligt med Ejnar Dessau (senere direktør for Tuborg, verdens første radioamatør ) – og rejste med ham ud i verden, og boede bl.a. flere år i USA.

I ægteskabet indviede hendes kunstinteresserede svigermor Poula Dessau hende i kunstens verden.

Read more ...