125 års jubilæum

Artikel i Fyns Amts Avis den 09 / 09. 2008
Skrevet af Inger Hager

Uventet pengegave til jubilerende forsamlingshus

Når Øster Skerninge Forsamlingshus fejrer 125 års jubilæum, er der ikke kun fest, men også fokus på husets økonomi – en tilflytter til sognet bidrager med ca. 22.500 kroner.

 Der er lagt op til den helt store festdag, når Øster Skerninge forsamlingshus lørdag den 20 september har 125 års jubilæum.

Festlighederne har været under forberedelse længe, og et højdepunkt bliver et sponsorløb for både børn og voksne, hvor der skal cykles penge ind til forsamlingshuset.

Forsamlingshuset har en stram likviditet. Efter udgifter til bl. a. en ny ovn med tilhørende elinstallationer, er vores kassekredit nede på et minus på 80.000 kroner. Og vi står foran udgifter til en kloakering til omkring 60.000 kroner., siger formanden for forsamlingshuset, Axel Andersen.
Men allerede før cykelløbet på jubilæumsdagen, kan han konstatere, at de første pengegaver og en del cykelløbssponsoraftaler allerede er i hus.

Gave fra skibsrederen

En aktiv tilflytter til sognet har været i gang med at søge sponsorer. Derudover har han modtaget en helt uventet pengegave, fortæller Axel Andersen. Tilflytteren er Rasmus Bøgild Andersen, der allerede har fundet sponsorer til sit cykelløb på i alt 12.500 kr. fortæller han til Fyns Amts Avis. Han sendte også et sponsorbrev til Mærsk  Mc Kinney Møller. Med hans tilknytning til Svendborg tænkte jeg, at han måske havde hørt om vore forsamlingshus, siger Rasmus Bøgild Andersen.

Han fik et personligt svar, underskrevet  af Mærsk Mc Kinney Møller. Han skriver, at han og firmaet ikke sponsorerer, men gerne vil støtte den kommende kloakering ved forsamlingshuset. Med brevet fulgte en check på 10.000 kroner fra Den A.P. Møllerske fond, fortæller Rasmus Bøgild Andersen, der arbejder som mekaniker i Løgeskov, men er flyttet til øster Skerninge for halvandet år siden.
Ud over disse penge har Axel Andersen modtaget 10.000 kroner fra en anonym giver.                     

Lokale kræfter i cabaret

Jubilæumsdagen begynder med en reception, hvor Egense Kammerkor underholder.
Derefter stiler både børne og voksencykelryttere op for at køre sponsorkroner ind.

Til festaftenen vil forsamlingshusets bestyrer, Marianne Jørgensen, naturligvis en flot jubilæumsmenu. Forsamlingshusets historie vil blive serveret i en cabaret med bidrag fra formanden, Axel Andersen, Kurt Sorknæs og Hans Jørgen Bjørnholt til akkompagement af Ruth Nielsen og med Anne Sorknæs som instruktør. Derefter bliver der dans til musikduoen Arne og Erik, der sørger for musik for alle aldersgrupper.

Der er allerede rift om de 100 billetter til festaftenen. Axel Andersen oplyser, at der endnu er 30-40 billetter tilbage. 

Artikel i Fyns Amts Avis den 22 / 09. 2008
Skrevet af Inger Hager.

Jubilæumsfest og cykelløb gav over 100.000 kroner. Det blev et indbringende jubilæum, langt over forventning, siger formanden for Øster Skerninge forsamlingshus, Axel Andersen. Fejringen af 125 års jubilæet for Øster Skerninge forsamlingshus i lørdags  foregik ikke blot i det flotteste septembervejr. Det blev også ledsaget af en sand pengeregn.
Foreløbig har vi fået godt 100.000 kroner. Det er langt over forventning, siger Axel Andersen, formand for forsamlingshuset. Pengeregnen begyndte ved receptionen om formiddagen.

Blandt mange gratulanter var der repræsentanter for menighedsrådet,  Aftenskolen Paraplyen, og formanden for Fynske Forsamlingshuse, John Larsen.
Ved receptionen fik vi gavechecks på omkring 27.000 kroner, oplyser Axel Andersen. Sponsorcykelløbet, der var arrangeret af Egon Sohnesen og Peter Bang, blev støttet af 100 privatpersoner og 60 firmaer, og her er der foreløbig kommet godt 50.000 kroner ind.

Nu skal vores kasserer til at sende girokort ud for at få de sidste beløb ind, siger Axel Andersen.

Med til pengeregnen hører 30.000 kroner, som dels er to anonyme gaver a´ 10.000 kroner og andre 10.000 kr. fra A.P. Møllers støttefond.

Billeder fra sponsorløbet

 Cykelløb for huset sponsorlob jubilæumsdagen Jubilæumsfest Sponsor løbet Sponsor løbet

Kassekredit ud af verden

Cykelløbet blev startet med et felt af veteranmotorcykler og blev i øvtigt anført af den tidligere cykelrytter Jørgen ”Misura” Nielsen, Ulbølle, der næsten kørte en omgang foran feltet.

Formålet med sponsorcykelløbet var at få forsamlingshusets kassekredit tæt på 120.000 kroner bragt ud af verden, før der kommer store udgifter til kloakering.
Det er meget positivt, at vi har fået så meget hjælp udefra, konstaterer Axel Andersen.

 Mogens Mye og Kaj Lykke Jørgensen Gunnar Henriksen og Ejvind Madsen Henning Ovesen Inga og Axel Andersen Kirsten Bank og Harry Pedersen Emil Sørensen deltager i løbet Carl Anders og Kirsten Ploug Folkedansere Sussi Bang Vibe Ploug med Freja

Historie og cabaret

Formanden oplyser, at ved festen om aftenen dukkede en uventet gæst op, nemlig sangerinden Helle Lynge, som dagen før havde lånt forsamlingshuset til lancering af hendes nye cd. Under middagen fortalte Kaj lykke om forsamlingshusets historie. Dernæst blev mange gode sognehistorier bragt til torvs af en festlig cabaret med Anne Sorknæs, Hans Jørgen Bjørnholt, Kurt Sorknæs og Axel Andersen Akkompagneret af Ruth Nielsen