Øster Skerninge Forsamlingshus er opført i 1883 og er således et af Danmarks ældste forsamlingshuse. Gennem alle årene har det været hele sognets samlingssted for foreningsmøder, kurser, gymnastik, familiefester m.m. Det er i dag en selvejende institution med egen valgt bestyrelse.
Øster Skerninge Forsamlingshus er opført i 1883 og er således et af Danmarks ældste forsamlingshuse. Gennem alle årene har det været hele sognets samlingssted for foreningsmøder, kurser, gymnastik, familiefester m.m. Det er i dag en selvejende institution med egen valgt bestyrelse.
Øster Skerninge Forsamlingshus har et topmoderne køkken, hvor Marianne fremtryller de lækreste frokoster, middage, receptioner – eller hvad du nu ønsker?
Øster Skerninge Forsamlingshus, Midtervej 30, 5762 Vester Skerninge
- Kontakt for booking: Værtinde Marianne Jørgensen Telefonnr.: 6135 7254
- Kapacitet: Max. 100.
- Pris for leje: Foreninger: 350 – 1400 kr. Private og Erhverv: 800 -2200 kr. (dele/hele huset).
- Pris rengøring: Lejer afleverer i samme stand – rengøring kan købes.
- Leje af service: Ved leje af hele huset til privat fest eller lignende: 5 kr. pr. kuvert.
Formand for Øster Skerninge Forsamlingshus:
Axel Andersen
Søbakkerne 40, Ollerup
5762 Vester Skerninge
Tlf: 42 96 16 44
Midtervej 30. matr. Øster Skerninge
Øster Skerninge Forsamlingshus er et af landets ældste. Den 25 juni 1883 mødtes 22 mænd fra Øster Skerninge og dannede ”Selskabet for opførelse af en forsamlingsbygning i Øster Skerninge.”
Der blev valgt en bestyrelse, og vedtaget et sæt love.
Den 25. juni 1883 mødtes 22 mænd og dannede Selskabet for Opførelse af en Forsamlingsbygning i Øster Skerninge. Love blev vedtaget, en bestyrelse valgt, og man enedes om at bygge et Forsamlingshus af 24 Alens længde og 12 Alens dybde. Pengene skulle skaffes ved aktietegning, og de 22 mænd blev de første aktionærer.
Mads Pedersen, Sellegård, blev valgt til formand. Man købte en protokol, hvor formanden skulle referere møder og føre regnskab. Denne og følgende protokoller fra 1883-1953 er bevaret i det lokalhistoriske arkiv i Egebjerg. I den første protokol blev vedtægter for foreningen opskrevet, og i paragraf 8 står blandt andet: Selskabets Formål er at være til Nytte og Fornøjelse for Sognets Beboere ved at stille Huset til Afbenyttelse.
Artikel i Fyns Amts Avis den 09 / 09. 2008
Skrevet af Inger Hager
Uventet pengegave til jubilerende forsamlingshus.
Når Øster Skerninge Forsamlingshus fejrer 125 års jubilæum, er der ikke kun fest, men også fokus på husets økonomi – en tilflytter til sognet bidrager med ca. 22.500 kroner.
Der er lagt op til den helt store festdag, når Øster Skerninge forsamlingshus lørdag den 20 september har 125 års jubilæum.
Festlighederne har været under forberedelse længe, og et højdepunkt bliver et sponsorløb for både børn og voksne, hvor der skal cykles penge ind til forsamlingshuset.
Uddrag af artikel fra Aarhus Stiftstidende søndag den 21 august 1977
Kultegninerne nederst på siden hænger i Øster Skerninge forsamlingshus.
Hans første kritiker stak ham en lussing.
Sigurd Jacobsens lærer brød sig ikke om hans karikatur.
Andre har anerkendt kunstneren der er kendt af mange på Samsø.
En af maleren og tegneren Sigurd Jacobsens allerførste kritikere var hans lærer.
Og han var hård. Så hård, at han stak unge Jacobsen en ordentlig en på siden af hovedet fordi han ikke syntes om den måde Sigurd Jacobsen portrætterede sin lærer på.