beboerforeningØster Skerninge Beboerforening afholder mange aktiviteter i løbet af året. Følg med på siden, hvor der løbende kommer opdateringer.

Generalforsamling

Generalforsamling - 1- IMG 2760Den årlige generalforsamling foregår som altid (bestemt i vedtægterne) først i februar og afholdes naturligvis i Øster Skerninge Forsamlingshus. Vedtægterne bærer præg af at foreningen er skabt af, for og til sognets beboere og ikke af en organisation med en given overbevisning som det har været tilfældet med så mange andre små foreninger omkring deres lokale forsamlingshuse. På generalforsamlingen vælges også foreningsmedlemmer til repræsentantskabet for ”Den selvejende instutition Øster Skerninge forsamlingshus”.

Read more ...

Sogneaften 2010

thumb Beboerforeningen-Sogneaften-3aÅrets første arrangement er den traditionsrige sogneaften hvor der hvert år inviteres en person der udover at have et interresant emne at kunne berette om, også har både ordret og humoren i sin magt.

Read more ...

Fastelavn

fastelavn-1Fastelavn - er et af årets store arrangements dage som starter tidlig søndag morgen for de friske og først slutter når aftensmaden er overstået og der er vasket op, ryddet væk og gulvet i salen er fejlet en sidst gang. 

Read more ...

Dilettant

thumb Dilettant - IMG 1118Foreningen afholder i weekenden op til påske deres årlige dilettantforestilling. Der vises normalt 2 forestillinger: en generalprøve med kaffe og wienerbrød i pausen samt en premiereforestilling med forudgående fællesspisning og efterfølgende dans. Valget af skuespil hører absolut til i den lettere ende og kræver normalt ikke den store fordybelse eller ”intelligens”. Der opføres gerne et stykke hvor humor og hurtige friske bemærkninger har en vigtig plads.

Read more ...

Loppemarked

Øster Skerninge Beboerforening afholder loppemarked 2 gange om året – en søndag kl. 12 til 15 først i maj og oktober måned. Loppemarkedet afholdes i den gamle staldbygning på Åkildevej 18.

Af traditionsmæssige årsager fastholdes der dog stadig en entre på kr. 10,- pr voksen som ønsker at besigtige lopperne (Gammel direkte støtte til Øster Skerninge Forsamlingshus). Hvis lopperne ikke frister kan man altid købe en kop kaffe, øl, vand eller pølse med brød. Frivillige sørger for hele tiden at tjekke indkomne effekter således at de ”fremstillede” effekter har en vis standard, og resten bliver leveret videre til kommunens genbrugsplads til behørig ”genanvendelse”.   

Read more ...

Aktivdagen

DSCN0895Aktivdagen i Ballen er blevet et fast traditionspunkt på kalenderen. Siden den spæde start i haven ved Margit og Kjeld Pedersen på Midtervej i 1995 har dette arrangement udviklet sig til en mindre folkefest med normalt omkring de 400 deltagere som dagen igennem kommer og går. Temaet for dagen er, at det skal være super hyggelig søndag på Ballen havn og hvor en familie på 4 for en små kr. 150,- kan klare lidt middagsmad i form af friskstegte fiskefrikadeller eller fiskefileter med rugbrød, et par fadøl, sodavand og is til børnene samt forskellige aktiviteter for børn og voksne. Nogle aktiviteter er gratis, andre koster den store formue af 2-5 kr. alt efter aktiviteten.

 

 

Read more ...

Familieforestilling

Familieforestilling - IMG 2187-2Sidst i november i ulige årstal opfører Øster Skerninge Beboerforening deres Familieforestillinger, og som altid foregår det i Øster Skerninge Forsamlingshus. Til disse forestillinger er ikke kun hele familier der kommer og ser stykket, men til tider også hele familier, der på den ene eller anden måde er involveret i stykket. Enten direkte på scenen som ”skuespiller” eller bag scenen hvor man hjælper til med den ene eller anden praktiske opgave.  Af princip vælges altid stykker med mange iørefaldende sange, flotte kostumer og plads til mange aktører. Normalt plejer op mod 3-400 at se forestillingen inden plakaterne tages ned, og man begynder at glæde sig til at starte forfra om 1½ år.

 

Read more ...

Børne-jule-banko

Brne jule Banko 3Når julehyggen står for døren, og der er ”længe – længe-længe” til jule aften afholder Øster Skerninge Beboerforening deres hyggelige og familie venlige Børne-Jule-Banko. Arrangementet er primært beregnet for børn i 6 til 14 års alderen. Og når der reklameres med, at det er for hele familien, så menes der for hele familien. Brødre, søstre, mor, far. bedste - oldeforældre mødes til et par hyggelige timer, hvor dem, som kan, hjælper dem som ikke er helt så skrappe endnu. Hastigheden på opråberen er skruet helt ned så alle kan følge med.. Arrangementer afholdes altid en søndag formiddag fra kl. 10 til 12 i starten af december.

  

Read more ...

Valgflæsk

Valgflaesk - IMG 2122Når tiden for kommunalvalget nærmer sig er det blevet en afholdt tradition at Øster Skerninge Beboerforening afholder deres nu faste ”Valgflæsk” hvor alle partier bliver bedt om at stille med en kandidat til et godt gammelt valgmøde. Arrangementer forsøges gerne afholdt så tæt på selve valget som muligt og trækker gerne fuldt hus.

 

 

Read more ...

Sogneaften 2013

thumb IMG 0875

Sogneaften i Øster Skerninge Forsamlingshus
20. januar kl. 18.30 med bespisning.
Aftenens indlæg: Belgisk øl fortalt af Robert De Raeymaekers

Read more ...

Sogneaften 2011

 Årets første arrangement er den traditionsrige sogneaften hvor der hvert år inviteres en person der udover at have et interresant emne at kunne berette om, også har både ordret og humoren i sin magt. Af de emner som indtil nu har været, kan nævnes den bloddryppende beretning om ”Mordet i Ramsherred i 1726”

Read more ...